Na vrh

PREDSTAVNICI OPĆINE VOGOŠĆA POSJETILI CRKVU BLAŽENE MAJKE TEREZIJE U VOGOŠĆI

Delegacija Općine Vogošća predvođena Dženanom Bešlija pomoćnicom Općinskog načelnika za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti posjetila je Crkvu Blažene Majke Terezije u Vogošći. Posjeta je upriličena u povodu velikog katoličkog praznika Božića.
Tom prilikom predstavnici Općine Vogošća susreli su se župnikom vogošćanske crkve Don Albertom Zornada. Obostrano je izraženo zadovoljstvo stepenom dosadašnje saradnje i izražena spremnost da se ta saradnja još i unaprijedi.
Razgovaralo se i o nedavnim nemilim događajima kada su vandali provalili u crkvu počinili manju materijalnu štetu. Predstavnici Općine Vogošća su izrazili stav da najoštrije osuđuju takvo ponašanje i apsolutno ga smatraju neprimjerenim za općinu poput Vogošće u kojoj se ulažu maksimalni napori da se učvrsti krhko međunacionalno i međureligijsko povjerenje. Tom prilikom je istaknuto da takvi postupci, bez obzira čime bili motivirani, uvijek dobijaju posebnu specifičnu težinu i imaju višestruke posljedice koje daleko nadilaze sam čin vandalizma.
Don Alberto Zornada je zahvalio Općini Vogošća na dosadašnjoj podršci kao i na odmah iskazanoj podršci prilikom ovog nemilog događaja. Takođe je podsjetio da ne treba pridavati preveliki značaj takvim postupcima pojedinaca jer im se tako samo daje nazasluženi publicitet. Istakao je kako ovakve posjete mnogo znače jer pokazuju da lokalna zajednica doživljava katoličku crkvu kao integralni dio svog života.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana