Na vrh

Preuzeto od drugih – OKONČAN PROJEKT “UMJETNOST DEMOKRATIJE”

Uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA realizovao je  projekat „Umjetnost demokratije“.

Projekat je realizovan u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“. Sveukupni cilj projekta je raditi na osnaživanju mladih za kreativno iskorištavanje vlastitog potencijala za pozitivne društvene promjene uz poticanje na odgovornost, uključivanje u demokratske procese te poštivanja ljudskih prava.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA, radi i na drugim informativnim  promotivnim  i zagovaračim  aktivnostma. Situacija sa pandemijom COVID-19, odrazila se i na njihove planove jer se umjesto živih kontakata najčešće koriste web platforme za rad.

Projektom se želi probuditi interes za demokratskim principima i ljudskim pravima, stimulisanje kritičkog razmišljanja o osjetljivim pitanjima u društvu, te poticanje razvoja komunikacijskih i istraživačkih vještina učesnika/ca i stvoriti pretpostavke da mladi postanu aktivni građani/ke.

Cijeli članak možete pogledati na linku http://www.rtvvogosca.ba/okoncan-projekt-umjetnost-demokratije/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana