Na vrh

Preuzeto: SLOVENAC BOR ARTNAK POBJEDNIK TENISKOG TURNIRA “SARAJEVO OPEN 2022”

Prvo mjesto ovogodišnjeg ITF Mens World Tennis Toura “Sarajevo Open 2022” ovojio je Bor Artnak iz Slovenije koji je u finalu bio bolji od Stefana Popovića iz Srbije rezultatom 6:1; 7:5. Prvi set je Artnak osvojio bez većih problema, dok se u drugom setu Popović pokušao vratiti i izjednačiti, ali na kraju nije uspio. Obojica se iz Vogošće, odnosno Sarajeva vraćaju sa lijepim uspomenama.

Organizator ovog prestižnog turnira koji se igrao u Hotonju je „Gabeljić teniska akademija“. Ove godine učestvovalo je 70 takmičara iz 20 zemalja svijeta. Nakon odigranih kvalifikacija, oni najbolji plasirali su se u glavni dio. Iz pomenute akademije zadovoljni su kako je sve proteklo, iako su se određeni mečevi zbog vremena morali igrati u zatvorenom prostoru. Inače GTA ima odlične uslove, pored otvorenih terena ljubiteljima ovog sporta na raspolaganju su i zatvoreni tereni.

Pobjednik dubla je par Alex Donski i David Pichler. Nagradni fond turnira iznosio je 15 000 dolara. Od 4.6.2022. odigrano je nekoliko zanimljivih mečeva, a finale je bilo na programu u nedjelju. U cilju promocije tenisa, ali i turizma turniri poput ovog veoma su važni za Vogošću, Sarajevo, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Gabeljić teniska akademija nastavlja sa svojim aktivnostima.

(Preuzeto sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana