Na vrh

Preuzeto: U VOGOŠĆI POČEO SA RADOM MJEŠOVITI ANSABL „NOTA“

Nedavno je u Vogošći počeo sa radom mješoviti ansabl „Nota“ kojeg čine orkestar i hor. Ideja o njegovom osnivanju postoji već 15 godina, a osmislio je i konačno uspješno realizovao zaljubljenik u muziku, profesionalac u svom poslu Midhat Taindžić. Za relativno kratko vrijeme u ansabl se uključilo više od 90 djece i mladih koji su sa oduševljenjem dočekali formiranje „Note“. Članovi dolaze iz svih općina KS, a čak i iz drugih mjesta, a planovi u ovom mješovitom ansablu su veliki.
Midhat Taindžić ističe podršku Općine i načelnika Edina Smajića kojem se svidjela ideja o formiranju gradskog orkestra i hora. Naravno da mnogo znači i podrška roditelja koji su sretni jer im djeca kvalitetno provode slobodno vrijeme.
Članovi ansamla „Nota“ već su imali nekoliko zapaženih nastupa, pobrali su pozitivne kritike što im je dodatni motiv da budu još bolji. Nastupali su na humanitarnom koncertu za liječenje Tarika Rovčanina te na promociji knjige prof. Amera Ovčine. Sada se pripremaju za novi nastup, ovaj put u punom sastavu, a u okviru manifestacije „Vogošćanski dani“.
(Preuzeto sa web portala RTV Vogošća)
Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana