Na vrh

Prijem za Anelu Hodžić – Šampionku BiH u džudou

Na državnom takmičenju koje se održalo u Bihaću za juniore i starije dječake i djevojčice, vogošćanski džudisti ostvarili su izuzetno dobre rezultate.

Bez obzira što je zbog povrede napravila pauzu od dvije godine, Anela Hodžić je nakon samo šest mjeseci treninga uspjela povratiti svoju formu i okititi se zlatnom medaljom. Tim povodom u Općini Vogošća upriličen je svečani prijem za ovu perspektivnu vogošćansku  sportašicu.

U ime načelnika Edina Smajića, sa Anelom i njenim trenerom, o prvenstvu i utiscima, razgovarali su pomoćnici Fetah Kadrić i Dženana Bešlija.

Prema riječima trenera Judo kluba Vogošća, Safeta Barčića, za ove džudiste nema odmora jer im slijede pripreme za predstojeće Balkansko prvenstvo.

Ovom prilikom istaknuto je da će Općina Vogošća u okviru svojih mogućnosti perspektivnim sportistima pomagati i prilikom odlaska na različita međunarodna takmičenja.

U svom nastojanju da podstakne razvoj sporta, Općina Vogošća ulaže značajna finansijska sredstva, ali također stavlja i  kapacitete sportske dvorane na raspolaganje svim klubovima koji okupljaju vogošćansku djecu i nastoje ih potaknuti da se bave sportom.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana