Na vrh

PRIJEM ZA DRŽAVNE PRVAKINJE U TEAKWONDOU

Teakwondo klub “Victory” iz Vogošće je na održanom državnom prvenstvu na kojem je učestvovalo oko 400 takmičara iz 38 klubova ostvario zapažene rezultate. Viktorijanci su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili tri zlatne medalje i jednu srebrnu medalju a u ekipnoj konkurenciji pehar za drugo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja.

Tim povodom je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić upriličio prijem i prigodne poklone za ove hrabre djevojčice. Prijemu su prisustvovali Amina Selimović (-39) zlatna medalja, Amina Hajdarpašić (-39) zlatna medalja, Emina Hajdarpašić (+51) zlatna medalja i Lejla Ćebo srebrna medalja.

“Ovo je jedan od meni najdražih prijema jer sam imao priliku družiti se sa mladim takmičarkama koje postižu zavidne rezultate ne samo kroz sportska takmičenja već i u redovnim školskim obavezama. Njima i njihovim trenerima čestitam na ovom velikom uspjehu i vjerujem da će i u buduće nastaviti sa postizanjem zapaženih rezultata”.

Trenerica Lamija Alić zahvalila se načelniku Smajiću na prijemu i čestitkama upućene klubu i takmičarkama koje su pokazale da i u ovo doba korona virusa mogu postizati najbolje rezultate. Na kraju druženja mlade osvajačice medalja obećale su načelniku Smajiću da će donijeti i medalje sa evropskog prvenstva.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana