Na vrh

Prijem za Hanu Kahriman reprezentativku BiH u ritmičkoj gimnastici

Općinski načelnik Edin Smajić primio je članicu Gimnastičkog kluba „Olimp“ i reprezentativku Bosne i Hercegovine Hanu Kahriman i predstavnike kluba, povodom njenog predstojećeg odlaska na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Ukrajini krajem novembra. Hana će, prema zvaničnim podacima, biti najmlađa u kategoriji seniorki. Inače, Hana Kahriman je za svoje sportske rezultate proglašena najperspektivnijom sportistkinjom Kantona Sarajevo.

Pored plasmana na ovom prvenstvu Hana će na pomenutom takmičenju pokušati ostvariti i normu koja bi joj omogućila učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Japanu.

Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da vogošćanski sportisti postižu ovako vrijedne rezultate i dolaze u priliku da predstavljaju svoju zemlju širom svijeta. Dodao je kako ga ne iznenađuje ovakav uspjeh kada zna na koji način se radi u Gimnastičkom klubu „Olimp“ i da su oni primjer kako se ostvaruje sinergija između kluba i roditelja.

Općina Vogošća je izrazila spremnost da sufinansira dio troškova za odlazak u Ukrajinu.

Ovom prilikom je u ime udruženja i produkcije „Haber“ Omer Hadrović predao i njihovu donaciju u vidu trenerki koje će na prvenstvu nositi Hana Kahriman.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana