Na vrh

Prijem za Haruna Smajića vicešampiona Balkana u karateu

Harun Smajić, član Karate kluba Sambon, nakon osvajanja titule prvaka BiH, kao član reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupio je na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Istanbulu od 19 – 21. maja 2017. godine. Po karate pravilima takmičar ima pravo nastupati u kategoriji borbe sa 10 godina starosti. Harun je u 2017. godini imao prvi nastup na Državnom prvenstvu kao i na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu. Nakon tri meča na BP u kategoriji dječaka 10 godina – 40 kg Harun je osvojio titulu vicešampiona Balkana.

To je bio povod da načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima upriliči prijem za vicešampiona Balkana i njegove trenere iz KK “SAMBON”.

Harunov trener Kenan Alikadić je istakao da je pred Harunom svijetla budućnost jer je sa 10 godina tek stekao pravo da se takmiči a već je pokazao da  može da se nosi sa velesilama u karate sportu i iskreno se nada da će nastaviti ovim tempom.

Vicešampion Balkana Harun Smajić  se  zahvalio trenerima i kolegama koji su mu pružili podršku tokom svih takmičenja  i stakao da je konkurencija bila jaka i da je bilo teško doći do medalje.

“Vogošćanski sportisti postižu zaista zapažene rezultate. Ovom prilikom se zahvaljujem KK “Sambon”  na rezultatima njihovog rada. Sve čestitke Harunu koji je u kratkom period  osvojio  ova odličja. Nadam se da će mjerila KK “Sambon” biti trajna vrijednost koja se ugrađuje u sve sportiste pa tako i u Haruna. Harunu želim da u narednim godinama ostane sjajan sportista i da postiže dobre rezultate” rekao je načelnik Smajić.

Ovo je deseta medalja sa Balkanskih prvenstava za takmičare Karate kluba Sambon. U narednom periodu karatiste Sambona očekuje nastup na Svjetskom kupu u Umagu. Iz kluba poručuju da će kao kolektiv uraditi sve  da svi takmičari poput Haruna imaju priliku da  pokažu najbolje što znaju od karatea.                                             

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana