Na vrh

Prijem za Lamiju Durmić – prvakinju Balkana u Taekwondou

 

Na 19. Balkanskom prvenstvu koje se odžalo u turskom gradu Edirne, nastupili su najbolji taekwondo borci iz 8 zemalja među kojima i Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarivši odličan rezultat osvojivši 6 zlatnih medalja, 6 srebrnih te 12 bronzanih medalja. Svoje znanje u taekwondo vještinama pokazala je i Vogošćanka Lamija Durmić osvojivši zlatnu medalju i tako postala Balkanska prvakinja  za seniore u kategoriji do 67 kg.

Danas je tim povodom načelnik Općine Vogošća Edin Smajić upriličio prijem za ovu mladu perspektivnu sportašicu.

“Ovo su lijepi trenuci kada imamo priliku da podjelimo sreću sa mladim uspješnim Vogošćanima. Lamija je svojim radom i trudom uspjela postiči zapažene rezultate. Lamiji želim puno uspjeha u naredom periodu i ne sumnjam da će njena sportska karijera nastaviti sa uzlaznom putanjom“ rekao je načelnik Smajić.

Lamija Durmić se zahvalila Općini Vogošća i načelniku Smajiću na prijemu i podršci koju je imala tokom svojih takmičenja. Kako kaže u toku su pripreme za Evropsko klupsko prvenstvo koje će biti održano u Turskoj, a jedna od želja joj je da formira vlastiti klub kako bi svoja iskustva i vještine mogla da prenese na mlađu populaciju.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana