Na vrh

Prijem za stonoteniskog reprezentativca

Općina Vogošća već niz godina značajno podržava sport, sportiste i sportske radnike koji djeluju na području ove općine. Iako vrhunski sport potpada pod nadležnost nekih drugih nivoa vlasti Općina Vogošća nastoji da, u skladu sa svojim kapacitetima, prepozna uspjehe svojih sportista.
U skladu sa tim 19.04.2019.godine Općinski načelnik Edin Smajić primio je Armina Aličića i Igbala Šetu, članove Stonoteniskog kluba „Vogošća“.
Prijem je upriličen povodom odlaska Armina Aličića na Svjetsko prvenstvo u Budimpeštu. Inače Aličić je pobjednik je ovogodišnjeg Pojedinačnog prvenstva BiH u stonom tenisu. Osim toga Aličić je osvojio i titulu prvaka u mješovitim dublovima sa Belmom Bušatlić. Ovo je već druga titula Prvaka BiH za Armina Aličića od kako je u sezoni 2008/2009. postao član STK “Vogošća”. Pod vodstvom trenera Zorana Miličevića bio je i četiri puta klupski Prvak Bosne i Hercegovine te kadetski, juniorski i aktuelni seniorski reprezentativac.
Po povratku sa Svjetskog prvenstva nastavljaju se obaveze u domaćem prvenstvu gdje se STK “Vogošća” u uzvratnom meču polufinala Prvenstva Bosne i Hercegovine sastaje sa STK “Zenica”. U prvom meču STK “Vogošća” je slavila sa 4:2. U slučaju plasmana u finale, što Aličić očekuje, finale protiv STK “Mostar” igralo bi se 4.maja u Sportskoj dvorani “Amel Bećković” u Vogošći.
Aličić se zahvalio Općinskom načelniku na podršci i pozvao ga da prisustvuje finalnom meču. Načelnik Smajić je, sa svoje strane obećao da će Općina vogošća i dalje podržavati učešće naših sportista na velikim sportskim smotrama.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana