Na vrh

PRIVODE SE KRAJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OGRADE NA STADIONU “EŠREF PUSTAHIJA – EŠO” U SVRAKAMA

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je sa saradnicima i predstavnicima firme “Vizija” obišli su danas (20.08.2020.godine) lokalitet stadiona u Svrakama, gdje se izvode završni radovi. Završetkom ovog projekta NK Ozren, jedan od najstarijih kolektiva u našoj zemlji dobiće kvalitetnije uslove za trenažni i takmičarski proces.

“Ozren sa svojom stogodišnjom tradicijom, sa svim onim što nosi sjećanje iz prethodnog perioda i heroji čiji spomenik stoji ovdje na ulazu zaista zaslužuje ovo i još bolje. Ovdje će biti još projekata i Općina Vogošća će uvijek biti tu da to sve podrži i potpomogne”, izjavio je prilikom obilaska radova Općinski načelnik Edin Smajić i zahvalio se Ministarstvu kulture i sporta KS na podršci prilikom realizacije ovog projekta..

Direktor NK Ozren Sanin Ortaš istakao je da je ovo veliki dan za klub i da je sada sve mnogo lakše.

“Uloženo je mnogo truda i rada ali je vrijedilo. Radovi su skoro završeni i kada se to sve kompletira sa stolicama i renoviranjem tribine biće to jedna prelijepa slika ovdje na stadionu.”

Radovi su podrazumjevali demontažu postojeće ograde, postavljanje nove ograde oko cijelog stadiona, postavljanje tri ulaza/kapije (ulaz za igrače, ulaz za publiku na tribinu i ulaz za vozila  sa kliznom kapijom), kao i ograđivanje tribina i popravka ograde na tribinama, postavljanje klupa za rezervne igrače i postavljanje cijevi za navodnjavanje terena. Prema riječima izvođača radova svi su doprinijeli da se projekat završi i prije roka i u skladu sa planovima.

Općina Vogošća je za rekonstrukciju navednog stadiona obezbjedila sredstva u iznosu od 100.000 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana