Na vrh

PROGLAŠENJE STANJA PRIRODNE NESREĆE

Obzirom na obilne kišne padavine u protekloj sedmici došlo je izlijevanja rijeke Bosne iz svog korita, a time i plavljenja određenog broja objekata na području naselja Svrake i Semizovac. Zbog takvih okolnosti dana 05.11.2021. godine u 16:00 sati održana je vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Vogošća.

Nakon procjene cjelokupne situacije sa svim raspoloživim informacijama, donesena je preporuka Općinskom načelniku da donese Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće izazvane poplavama.

Stanje sa vodotocima se u protekla dva dana počelo stabilizovati, tako da sada možemo konstatovati da je zadovoljavajuće i da više nema opasnosti od pojave izlijevanja vode iz korita.

Zbog svih nastalih okolnosti angažovana je Komisija za procjenu šteta da započne sa radom na evidentiranju i procjeni nastalih šteta.

Ovim putem pozivamo naše sugrađane koji su pretrpjeli štetu od poplava uz rijeku Bosnu, da istu prijave u narednim danima. Svi zainteresirani mogu preuzeti obrazce za prijavu štete i predati na protokol Općine Vogošća.

Obrazac za prijavu možete preuzeti na linku:

http://vogosca.ba/wp-content/uploads/2016/09/Prij-stete-od-prir-i-dr-nesrece-151.pdf
Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana