Na vrh

PROJEKAT RURAL VOGOŠĆA

Projekat Rural Vogošća predstavlja prvu fazu u okviru projekta identifikacije i valorizacije ruralnog razvoja na području općine Vogošća, a koji ima za cilj uvezivanje lokalne zajednice i povećanje zaposlenosti kroz unapređenje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i lokalnih poljoprivrendnika sa područja općine Vogošća.

Projekat je namjenjen svim poljoprivrednim proizvođačima sa područja općine Vogošća koji imaju registrovan jedan od oblika poljoprivrednog gazdinstva i žele da prodaju svoje proizvode.

Tokom proteklog perioda obavljeni su radni sastanci sa poljoprivrednicima, te terenski obilasci istih kako bi se sagledala trenutna situacija, problemi i mogućnosti razvoja poljoprivrede na području općine.

Benefiti koji su proizašli iz ove faze projekta ogledaju se u kreiranju jedinstvene baze poljoprivrednih proizvođača i njihovo mapiranje, a u cilju uvezivanja, razvoja tržišta i bolje komunikacije sa lokalnom zajednicom. Također, kao jedna od benefita ove faze projekta je kreirana web platforma za promociju i prodaju poljoprivrednih proizvoda, ali i kao informativna platforma za poljoprivrednike.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana