Na vrh

PUŠTENA U RAD JAVNA RASVJETA OD VOGOŠĆANSKE PETLJE DO SEMIZOVCA

Izgradnja prve faze javne rasvjete na dionici od Vogošćanske petlje do Semizovca, završena je prije nekoliko dana. U ovoj fazi radova, za koju su izdvojena finansijska sredstva u visini od 100.000 KM, osvijetljeno je nešto više od kilometra dijela Magistralnog puta M18.

Finansijska sredstva kojim se pristupilo realizaciji ovog infrastrukturnog projekta, izdvojili su Općina Vogošća i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, a radove su izvodili radnici firme „SES“.

Ovaj projekat značajan je za stanovnike Semizovca ali i sve koji koriste saobraćajnicu. Riječ je o postavljanju stubova sa LED rasvjetom. Kako je pojasnila šefica odsjeka za komunlane poslove u Općini Vogošća Emira Branković, u prvoj fazi radova postavljeni su 31 stub i isto toliko svjetiljki.

Nadzor nad radovima vršio je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Dionica puta kojom je postavljena LED rasvjeta doprinosi sigurnosti svih učenika u saobraćaju jer, pored kolovoznih traka kojim je saobraćaj okarakterisan kao izrazito frekventan, i pješačku stazu koristi veliki broj pješaka.

Realizacija projekta biće nastavljena naredne godine

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana