Na vrh

Puštena u rad javna rasvjeta u Semizovcu

U prisustvu Općinskog načelnika Edina Smajića sa saradnicima, Ministra komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđana Mandića, predstavnika Mjesne zajednice Semizovac, izvođača radova, te vlasnika „Bešlića pumpe” Halida Bešlića 04.11.2019. svečano je puštena u funkciju javna rasvjeta u Semizovcu.

Radi se o trećoj fazi projekta javne rasvjete uz Magistralni put M-18, na potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe na području Općijne Vogošća (za dionicu od tačke S69 do tačke S112 Bešlića pumpa).

Vrijednost Ugovora za ovaj projekat, sa uračunatim PDV-om, iznosi 107.234,15 KM.

Dužina trase za izgradnju ove faze iznosi oko 1200 metara, te je postavljeno 26 atestiranih okruglih metalnih stubova rasvjete, visine po 9 metara i na njima 44 svjetiljke za javno osvjetljenje sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.

Projekat se finansirao sredstvima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i sredstvima Općine Vogošća.

Nadzor je vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a izvođač radova bila je firma „SES“ d.o.o. Sarajevo.

Govoreći o značaju ovog projekta Općinski načelnik je istakao kako je isti izuzetno važan sa siguronosnog aspekta zbog brojnih pješaka, među kojima je dosta i djece, koji se kreću uz magistralni put. Sem toga, naglasio je kako se postavljanjem ovako kvalitetne rasvjete na simboličan način svima koji iz pravca Tuzle dolaze u Sarajevo već od Semizovca šalje poruka da su stigli u glavni grad jedne države. Najavio je i da će vrlo brzo biti nastavljeni radovi na ovom projektu kako bi se osvijetlo i potez od Vogošćanske petlje do Poturovića i tako osvjetlila cijela trasa puta od Semizovca do Vogošće.

Ministar Mandić je takođe izrazio zadovoljstvo načinom na koji je realizovan ovaj projekat i najavio podršku ovog ministarstva i budućim projektima na području općine Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana