Na vrh

RADOVI NA IZGRADNJI KRUŽNOG TOKA KOD HOTELA “SUNCE “ ODVIJAJU SE PLANIRANOM DINAMIKOM

Radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela „Sunce“, na ulazu u Vogošću, odvijaju se planiranom dinamikom. Tim povodom je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima obišao lokalitet izvođenja radova.

Mahir Hamidović, voditelj radova firme „Bosman“ upoznao je prisutne sa dinamikom izvođenja radova „ urađena je kompletna oborinska odvodnja i dio razvoda za elektoinstalacije za novu rasvjetu. Na svim krakovima je zamjenjena podloga i nasut tampon a rade se i ivičnjaci. U naradenom periodu će se krenuti sa izgradnjom rotora kao i postavljanjem nosivog asfalta“.

Investitor ovog projekta je JP „Ceste Federacije BiH“. Vrijednost projekta je 550.000,00 KM.

Općina Vogošća je zajedno sa Ministarstvom komunikacija i prometa BiH za izgradnju pristupne saobraćajnice i rekonstrukciju parka obezbjedila oko 150.000 KM.

„Uporedo sa izgradnjom kružnog toka radnici firme „Bosman“ izvode i radove na pristupnoj saobraćajnici u dužini od 40 metara sa dvije kolovozne trake i pješačkim stazama sa obje strane. Biće urađena i rekonstrukcija parka,  tako da ćemo dobiti trg koji će na dostaojanstven način upotpuniti Spomen obilježje Igmanski marš i koji će zadovoljiti urbane potrebe građana ovog dijela Vogošće na koji će biti ponosni“ rekao je načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana