Na vrh

Radovi na izgradnji saobraćanice i parking prostora kod Sportske dvorane “Amel Bečković”

Danas je Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ Vogošća I obišao lokaciju gdje radnici firme “Bosman” iz Sarajeva izvode radove na izgradnji parking prostora i pristupne saobraćajnice kod Sportske dvorane “Amel Bečković”. Navedeni projekat je u Programu prioriteta komunalne infrastrukture za 2016. godinu.

„Već se intezivno izvode radovi na uređenju prostora kod Sportske dvorane „Amel Bečković“. Projekat je vrijedan oko 250 000 KM, a podrazumjeva izgradnju saobraćajnice sa dvije kolovozne trake i uređenje saobraćaja u mirovanju, odnosno parking površina i prostora koji se nalazi između malonogometnog igrališta, teniskog terena i sportske dvorane. Ovo je početni dio radova koji će se uklopiti sa realizacijom projekta vanjskog uređenja Trga žrtava genocida u Srebrenici čija je vrijednost oko 580 000 KM. Pararelno sa ovim radovima je i procedura oko izbora izvođača radova na sanaciji krova na sportskoj dvorani. Završetkom svih radova sportska dvorana i ovaj prostor oko nje će u funkcionalnom i estetskom smislu doživjeti jednu potpuno pozitivnu transformaciju“ rekao je načelnik Smajić.

Sredstva za realizaciju ovog projekta su obezbjedili Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok će nadzor vršit Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana