Na vrh

Radovi na rekonstrukciji parking prostora u ul.Braće Kršo u završnoj fazi

Radnici firme „AME“ iz Breze privode kraju radove na rekonstrukciji i asfaltiranju parking prostora i prilaza zgradama u ulici Braće Kršo od broja 2 do broja 11. Ukupna rekonstruisana površina je oko 1 700 m2, također je postavljeno oko 360 m novih ivičnjaka, 190 m ivičnih traka i izvršena je sanacija dotrajalog stepeništa.

„Evo nas u završnoj fazi izvođenja radova na rekonstrukcij  pristupnih prilaza i parking prostora u ul. Braće Kršo. Vrijednost projekta je oko 130 000 KM, a sredstva su obezbjedili Općina Vogošća i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. Izmjenom polomljenih i uništenih betonskih ploča, sanacijom stepeništa i ostalim građevinskim radovima građani ove ulice dobiće potpuno novi parking prostor sa iscrtanom horizontalnom signalizacijom i prilaz svojim zgradama“ rekao je načelnik Smajić.

Ismet Hubijar član Savjeta MZ Vogošća I je istakao da su građani ove ulice veoma zadovolji urađenim radovima, jer su polomljene betonske ploče koje su otežavale prolazak kako pješacima tako i automobilima, zamjenjene asfaltom.

Pored urađenih radova, u narednom periodu je najavljeno uređenje zelenih površina kao i postavljanje novih parkovskih klupa u ovoj ulici.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana