Na vrh

Radovi na sanaciji i asfaltiranju ulice Mitra Šućura

Iako je građevinska sezona na isteku, na području općine Vogošća se izvode brojni radovi od regulacije riječnih korita, izgradnje parking prostora i pristupnih puteva do stambenih jedinica, do sanacije i rekonstrukcije lokalnih saobraćajnica.

“Nalazimo se u ulici Mitra Šućura gdje radnici firme “AME” iz Breze postavljaju asfalt u dužini od 210 m sa prosjecnom širinom od 3,5 m. Vrijednost projekta je oko 40 000 KM. Ova ulica je svjetao primjer gdje je uz pomoć i angažman građana općine Vogošća preneseno pravo vlasništva sa privatnih lica na Općinu Vogošća, a Općina je platila notarsku obradu ugovora i prenos prava vlasništva, nad predmetnim putem. Pozivam sve građane koji insistiraju na sanaciji i rekonstrukciji privatnih lokalnih piteva da prenesu pravo vlasništva sa privatnih lica na Općinu Vogošća kako bi isti bili uvršteni u Program prioriteta komunalne infrastrukture jer Općina ne smije ulagati u privatne puteve.” rekao je načelnik Smajić.

Građani ove ulice nisu krili zadovoljstvo zbog izvođenja radova, jer kako kažu jedva čekaju da se postavi asfalt jer je ulica bila u jako lošem stanju.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjedili su Općina Vogošća i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana