Na vrh

Radovi na sanaciji klizišta u ul. Muje Šejte na broju 66 i Muje Šejte na broju 120

U MZ Hotonj, na lokalitetu Ugorsko u toku su radovi na sanaciji dva klizišta u ulici Muje Šejte na brojevima 66 i 120. To je bio povod da Općinski načelnik Edin Smajić sa saradicima obiđe ove lokacije.

“Firma “Grakop” doo iz Kiseljaka, izvodi radove na sanaciji oba klizišta kojima su ogroženi kako stambeni tako i pomoćni objekti. Vrijednost oba projekta je oko 35 000 KM. Pored ova dva klizista radovi se izvode i na klizištu u Ugorskom II, a u toku je procedura oko izbora izvođača na četvrtoj lokaciji kod kuća Pašalića. Intezivno već dvije godine se borimo sa rješavanjem ovih kritičnih klizišta. Sa zadovoljstvom mogu reči da smo zaista dosta toga uradili na projektovanju. Imali smo izuzetnu podršku Vlade Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, UNDP-ija I ostalih organizacija. Svi ti projketi vrijede više miliona  Ipak se ova situacija što se tiče klizišta na području općine Vogošća drži pod kontrolom i ide u jednom pravcu u kojem će ove najkritičnije tačke u skorije vrijeme biti završene a ostale će biti tretirane naknadno” izjavio je načelnik Smajić.

Sredstva su obezbjedili Općina Vogošća i Kantonalna uprava civilne zaštite i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem rodova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajeva. Ukoliko dozvole vremenski uslovi radovi bi trebali biti gotovi za 45 dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana