Na vrh

Radovi na sanaciji puta u ul.Edina Kormana i kroz mezarje Orlić u završnoj fazi

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ Kobilja Glava je obišao lokaciju gdje radnici firme „AME“ iz Breze privode kraju radove na sanaciji puta u ul. Edina Kormana i puta kroz mezarje Orlić.

„Naši sugrađani iz ulice Edina Kormana već dugo čekaju uslove za realizaciju ovog projekta koji se nalazi u Programu prioritetnih projekata komunalne infrastrukture.Ovaj projekat podrazumjeva i globalno rješavanje problema vezano za mezarje Orlić a to je stvaranje  uslova za normalno odvijanje saobraćaja naročito kada su dženaze. Vrijednost projekta je oko 200 000 KM, a sredstva je obezbjedila Općina Vogošća putem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo“ naveo je načelnik Smajić.

Projektom je urađena ugradnja gabiona, drenaža, riješen je problem putne odvodnje. Sanirano je oko 600 m puta sa prosječnom širinom od 3,5 do 4,5 m.

Musa Hasović, predsjednik Savjeta MZ Kobilja Glava je istako da su mještani ovog naselja zadovolji urađenim jer su tokom kišne sezone imali velikih problema. Bujica je nosila tampon, tako da je put bio neprohodan kako za pješake tako i za motorna vozila.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana