Na vrh

Radovi u ulici Ahmeda Rizve teku predviđenom dinamikom

Općinski načelnik sa saradnicima obišao je gradilište u ulici Ahmeda Rizve gdje su u toku radovi na trećoj fazi izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže. Izvođač radova je firma “Mibral” d.o.o. iz Sarajeva. Ovo je nastavak projekta iz 2019.godine čije su dvije faze već realizovane.

U ovoj fazi projektom je predviđena izgradnja cjevovoda od “Ductile irone-a” profila DN 100 milimetara u dužini od oko 1350 metara kao i izrada oko sedamdeset kućnih priključaka. Trenutno se izvode radovi na potezu T40 – T66 ukupne dužine 550 metara sa izradom 25 kućnih priključaka.

Investitor je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Vogošća. Vrijednost radova iznosi 315.178,58 KM od čega je Ministarstvo obezbijedilo 120.000,00 KM, Općina Vogošća 195.178,58 KM.

Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana. Stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sartajevo i krajnji korisnik KJKP “VIK” d.o.o. Sarajevo.

Prilikom obilaska radova načelnik Smajić je konstatovao kako radovi teku predviđenom dinamikom pa čak i nešto brže od planiranih rokova. U razgovoru sa okupljenim građanima najavio je uskoro i realizaciju projekta separatne kanalizacione mreže na ovom području, a nakon toga i sanaciju saobraćajnica.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana