Na vrh

RADOVI U ULICI MUJE ŠEJTE U ZAVRŠNOJ FAZI

Načelnik Općine Vogošća  Edin Smajić sa saradnicima obišao je radove koji se trenutno izvode u ulici Muje Šejte.Riječ je o još jednom projektu iz Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture.

„U posljednjih par godina u ulici Muje Šejte se otvorilo nekoliko izrazito važnih projekata. Svi ti projekti su vrijednosti od nekoliko miliona. Nedavno je okončana rekonstrukcija saobraćajnice od Magistralnog puta M 18 do džamije u Ugorskom kao i od Ugorskog do Golog brda. Također je u dijelu ove ulice izvšena zamijena vodovodne mreže i umjesto dotrajalih cijevi rađenih od neadekvatnih materjala postavljene su  nove i trajnije cijevi. To jeste produžilo radove, ali uzmemo li u obzir dugoročnu korist sigurno je da je ovo bio dobar potez. Na cijelom potezu od preko tri kilometra, po završetku radova imaćemo širu saobraćajnicu, jačeg trupa, debljeg asfalta sa riješenom odvodnjom otpadnih voda. Realizacija ovog projekta od posebnog značaja za stanovnike Ugorskog, ali ima i širi značaj jer se tako stvara alternativni pravac od Vogošće (od ulaza u naselje Ugorsko iz pravca Magistralne ceste M18) sa općinom Novi Grad (preko Golog brda)“ istakao je nečelnik Smajić.

Radi se dionici dužine oko 450 metara za koju su Ministarstvo saobraćaja KS i Direkicija za puteve KS uz Općinu Vogošća izdvojili 216.000 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.        

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana