Na vrh

Raspisan javni poziv za dodjelu plastenika

Shodno Sporazumu broj: 03-20-430/21 od 15.03.2021. godine, potpisanom između Općine Vogošća i NVO „ Muslim Aid “ Sarajevo, u kojem su osigurana donatorska sredstva od strane NVO „Muslim Aid“ Sarajevo u iznosu od 40%, Općine Vogošća u iznosu od 40% i vlastitog učešća korisnika u iznosu od 20%, a u cilju razvoja plasteničke proizvodnje na području općine Vogošća, Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti pokreće proceduru u cilju realizacije projekta „Dodjela plastenika površine 100 m² sa dodatno opremom putem sufinansiranja“.Projekat će obuhvatiti 20 korisnika sa područja općine Vogošća.Cilj projekta jeste ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugrožene populacije. stanovništva sa područja općine Vogošća kroz proizvodnju povrća u plastenicima.
Pravo na učešće u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja općine Vogošća koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi porodice kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 57.520,00 KM
Tekst javnog poziva možete pronaći na http://vogosca.ba/javni-pozi-za-predaju-zahtjeva-za-dodjelu-plastenika-povrsine-100-m2-sa-dodatnom-opremom-putem-sufinansiranja/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana