Na vrh

RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODJELU PLASTENIKA OD 100 m2 SA DODATNOM OPREMOM I SADNIM MATERIJALOM

Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća je u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Muslim Aid” i LDS Charities raspisala Javni poziv za “Dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom i sadnim materijalom putem sufinansiranja”.

Pravo na prijavu imaju sva fizička lica sa područja općine Vogošća koja se bave ili žele da pokrenu plasteničku proizvodnju na vlastitom poljoprivrednom zemljištu. Vrijednost projekta je 52.200,00 KM.

Podnosioci zahtjeva treba da ispunjavaju slijedeće uslove:

  1. Da je nezaposlena ili socijalno i materijalno ugrožena osoba.
  2. Da je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata u Općini Vogošća  ili dostaviti ovjerenu izjavu da će se upisati u Registar poljoprivrednog gazdinstva i klijenata prije podjele plastenika.
  3. Da je podnosilac zahtjeva ili član uže porodice vlasnik obradivog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju, a koje se nalazi u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuje.
  4. Da ima mogućnost navodnjavanja plastenika.
  5. Da sufinansira 20% od nabavne cijene plastenika sa pratećom opremom (487,00 KM)
  6. Da obavezno prisustvuje edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje u trajanju od dva dana.

Svi zainteresovani aplikanti, dodatne informacije mogu dobiti u Službi za privredu, integrisani lokani razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća. Poziv je otvoren do 26. 09. 2018. godine. Naknadne prijave se neće uzimati u razmatranje.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana