Na vrh

Rekacija Štaba civilne zaštite na drugi pozitivan nalaz na koronu u Vogošći

Nakon što je jutros Štab civilne zaštite Općine Vogošća obaviješten da je potvrđen još jedan pozitivan nalaz na koronavirus na području naše lokalne zajednice, odmah su poduzete sve mjere kako to nalaže procedura u ovim situacijama, kazao je za RTV Vogošća Nermin Hajro, načelnik Štaba CZ Općine Vogošća.
„Od strane kolega iz Doma zdravlja naša sugrađanka u 11:30 sati izmještena je u izolatorij KCUS. Izvršena je dezinfekcija haustora u kojem je stanovala, odnosno zajedničkih prostorija. Tehničar koji je izvršio dezinfekciju pokušao je anketirati stanare od kojih je samo jedan otvorio vrata. Po završetku dezinfekcije dva sata se zabranjuje ulaz i izlaz iz zgrade što je nadgledao zaduženi policijski službenik ispred ulaza. Po isteku dva sata ponovo će biti vršena anketa stanara iz ulaza. Od strane CZ izvršeno je dezinfekcija zgrade kao i prostora oko ulaza“, kazao je Hajro te dodao da je sve urađeno u koordinaciji sa epidemiološkim preporukama.
Iz CZ napominju da razloga za paniku nema. Naša sugrađanka koja je pozitivna na koronavirus dovodi se u vezu sa klasterom Ilidža. Nije imala kontakata i poštovala je mjere samoizolacije. Trenutno ima blaže simptome i nije životno ugrožena.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana