Na vrh

Rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Krivoglavci u dužini od 1380 metara

Na području MZ Vogošća I, u naselju Krivoglavci u toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini od 1380 m, sa izradom 80 kućnih priključaka.

“Danas smo obišli lokaciju gdje firma Hidrom iz Vogošće u fazama izvodi radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Krivoglavci. Cilj rekonstrukcije je bolje vodosnabdijevanje ovog naselja. Općina Vogošća je provela sve procedure oko Javnih nabavki, potpisali smo Okvirni sporazum  na tri godine, čija je vrijednost oko 322 000 KM. Realizovana je prva faza projekta čija je vrijednost oko 100 000 KM, a koja je obuhvatila rekonstrukciju 600 m starog liveno-željeznog cjevovoda. Počeli smo sa ralizacijom II faze u kojoj će biti rekonstruisano još 306 m cjevovoda. U narednom periodu će Općina Vogošća zajedno sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Vladom KS koji nam pomažu u realizaciji ovog projekta obezbjediti dodatna sredstva i završiti sa ovim projektom kako bi ga mogli predati KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo na upravljanje” rekao je načelnik Smajić.

Radovi se izvode u skladu sa tehničkim rješenjem urađenim od strane KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo, baziranim na osnovu glavnog projekta koji je također urađen od strane KJKP “Vodovod i kabnalizacija” Sarajevo.

Smajić Ahmo član Savjeta MZ Vogošća I i predstavnik stanovnika naselja Krivoglaci je istakao da građani već duži niz godina imaju problem sa vodosnabdijevanjem, i da očekuju da će se rekonstrukcijom ovog cjevovoda stanje poboljšati.

Realizacijom ovog projekta stari liveno-željezni i azbestno-cementni cjevovod će biti zamjenjen cjevovodom od daktila, kako bi se smanjili kvarovi na cjevovodu i nepotrebni gubici vode, te stvorili preduslovi za širenje mreže.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana