Na vrh

SADNICE UKRASNOG GRMLJA I NOVA STABLA ZASAĐENA U VOGOŠĆI

Vogošća je područje koje krase i lijepe zelene površine. Takve površine uređuju građani a o njima brinu i radnici preduzeća „Park“. U okviru jesenjeg uređenja zelenih površina urađeno je mnogo toga, što je potvrdila i Aldijana Hamza, stručna saradnica za informisanje KJKP „Park“. Kako je kazala Hamza, novih 547 mladih stabala i čak 5906 sadnica ukrasnog grmlja ovih dana radnici preduzeća “Park” zasadit će na javne zelene površine u osam općina u Kantonu Sarajevo. Sadnja novog zelenila kojim će biti obogaćene zelene površine rezultat je projekta “Hortikulturno unapređenje zelenih površina u KS” koji zajednički realiziraju preduzeće “Park” i Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Nova stabla zasađena su u Vogošći, u neposrednoj blizini dječjeg igrališta u ulici Braće Kršo. Pored novih mladih stabala zasađene su i sadnice ukrasnog grmlja. Projekat se nastavlja i uz Jošanički potok. Aldijana Hamza, zahvalila je i Općini Vogošća koja pruža podršku ovom i sličnim projektima.

Projekat “Hortikulturnog unapređenja zelenih površina u KS” finansiraju Fond za zaštitu okoliša FBiH u iznosu od 120.000 KM i preduzeće “Park” u iznosu od oko 80.000 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana