Na vrh

Sanacija puta u Briješću ušla u drugu fazu

Danas je počelo asfaltiranje šumskog puta u ulici Gornja Jošanica III (Briješće). Radovi se izvode na drugoj fazi sanacije ovog puta koja obuhvata 260 metara saobraćajnice. Ukupna dužina puta kroz dvije faze iznosi 760 metara. Radovi podrazumjevaju asfaltiranje šumskog puta u dužini od 760 m (u dvije faze), uređenje kosina, ugradnja ivičnjaka, tretman oborinskih voda i sanaciju propusta. Prosječna širina puta je 3 metra. Kolovozna konstrukcija se sastoji od posteljice (tampona) od 30 centimetara i nosivo-habajućeg sloja sloja od 7 centimetara

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 42.407,49 KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća. Izvođač radova je firma “BUCOMERC” d.o.o. Kiseljak. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je obišao općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicma. Načelnik Smajić je za RTV Vogošća izjavio da se radi o projektima koji su već započeti i koji se realizuju u više faza, te za koji su ranije obezbijeđena sredstva. Naglasio je kako je Općina Vogošća svjesna da će morati doći do reduciranja ranije usvojenih planova i da će se, u skladu sa tim stepen prioriteta svakog projekta morati utvrđivati još pažljivije. Prioritet svih prioriteta u ovom trenutku jeste zaštita zdravlja stanovništva, ali se ne smije dozvoliti da se potpuno odustane i od razvojinh infrastrukturnih projekata.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana