Na vrh

Saopćenje povodom napisa o mostu ka industrijskoj zoni

U pojedinim medijima ovih dana su se pojavili napisi koji insinuiraju kako su nedavno izgrađena saobraćajnica i most koji spaja Novu industrijsku zonu Vogošća sa Magistralnom cestom M 18 sumnjivog kvaliteta i upitni sa aspekta bezbijednosti. Ovakve insinuacije temelje na činjenici da su ova saobraćajnica i most privremeno zatvoreni za saobraćaj.

Tim povodom obavještavamo javnost da nema nikakve osnove za takve tvrdnje ili bilo kakvo tendenciozno izvještavanje koje bi moglo nagovještavati kako je loš kvalitet izvedbe uzrok zatvaranju saobraćaja. Most i saobraćajnica su izgrađeni u skladu sa svim građevinskim standardima i normama i nema nikakve bojazni od njihove buduće upotrebe.

Trenutno nisu u upotrebi isključivo radi naše želje kao investitora da se do kraja ispoštuje procedura i da se sačeka tehnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole kako bi se most i saobraćajnica mogli staviti u funkciju. Dokumentacija o završnim radovima nalazi se kod nadzornog organa, odnosno kod Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Nakon što oni prihvate izvedene radove pristupiće se proceduri dodjele upotrebne dozvole.

Sve drugo, pa i prijevremeno davanje na korištenje ovih objekata, značilo bi povredu procedure i dovelo bi do neželjenih posljedica. Svjedoci smo da su i neki drugi, puno skuplji i važniji projekti upravo zbog takve proceduralne greške stavljani u funkciju, a nakon toga zatvarani.

Sve ove informacije su mogli dobiti i autori pomenutih medijskih napisa, u vrijeme dok su ih kreirali, samo da su se potrudili zatražiti zvaničan stav Općine Vogošća po ovom pitanju

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana