Na vrh

SARA AKŠAMIJA: CRTANJE ME OPUŠTA S OLOVKOM SE DRUŽIM OD ROĐENJA

Djevojčica Sara Akšamija na vlastitom primjeru pokazuje kako se uz kreativan hobi može kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. Crtanje je njena velika ljubav koju je otkrila još u vrtičkom uzrastu, kaže da se sa priborom za crtanje druži od rođenja. Stvarajući mala umjetnička djela odmara se i uživa jer to radi bez pritiska, samo iz ljubavi.
Nema neke posebne teme, voli jarke boje i rad sa grafitnom olovkom, sjenčenje, ali ne izbjegava ni tempere ni druge slične tehnike. Najdraži rad joj je Djevojka sa kišobranom u čije stvaranje utrošila kako sama kaže najviše vremena.
Sara je inače učenica šestog razreda OŠ „Mirsad Prnjavorac“, njen talenat i ljubav prema slikarstvu primjetio je nastavnik Likovne kulture koji joj predloži Likuvnu sekciju, pa je aktivna članica, uči i usavršava svoje vještine, otkriva magičan svijet boja i linija, koji joj daje slobodu da bude potpuno slobona i svoja. Što je definitivno u ovom teškom vremenu potrebno i malim i velikim.
Znati da u okruženju imamo ovakve male talente definitivno je lijep osjećaj. Nadareno dijete je ono koje hoće i može više. Sara može poslužiti kao pozitivan primjer i inspiracija djeci koja žele otkrivati i razvijati neke svoje talente. Bitno je krenuti i pustiti mašti da radi svoj dio posla. Njene radove možete pogledati na instagram profilu art.by.sarcee.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana