Na vrh

Saradnja lokalne zajednice sa nevladinim sektorom

Danas je Općinski načelnik Edin Smajić potpisao sporazum o saradnji sa Omladinskim udruženjem Semizovac-Svrake „Aktiva 2014“ Vogošća. Sporazum se odnosi na realizaciju projekta Omladinskog kluba Semizovac-Vogošća, a u cilju poboljšanja životnih uslova i sadržaja za djecu i mlade.

Projekat „Omladinski klub Semizovac – Vogošća“ podjeljen je na sljedeće segmente: radionice socijalnih vještina, kurseve i seminare, sport i zdravlje, kao i kreativne radionice. Predsjednik OU Semizovac – Svrake „Aktiva 2014“ Enin Bajramović, je upoznao načelnika Smajića o aktivnostima koje ovo udruženje provodi kao i o projktima koje će provoditi. Pomenuto udruženje okuplja oko 130 mladih sa područja općine Vogošća. Glavni cilj ovog udruženja je da kroz edukjaciju mladih radi na afirmaciji mladih u kulturi i sportu, osnaživanju i jačanju mladih, unapređenju boljih odnosa sa svim sektorima društva, organizovanje događaja od interesa za mlade kao i promocija mladih putem njihovog angažmana.

„Ovo Omladinsko udruženje doživljavam kao pozitivan novitet na području općine Vogošća. Sve aktivnosti koje provodi su od društvene koristi za lokalnu zajednicu. Sa mladim ljudima sa kojima sarađujem želim partnerske odnose i nastojat ćemo da što više konkretnih i kvalitetnih projekata realizujemo  zajedno“ naveo je načelnik Smajić. Za realizaciju navedenog projekta Općina Vogošća je obezbjedila prostor, a također će pružiti i finansijsku i tehničku podršku.

 

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana