Na vrh

Saradnja “Unisa” i “Nove žene”

Udruženje “Nova žena” nastavlja sa projektom promocije ženskog fudbala. Druga fudbalska utakmica tima „Nova Žena“ odigrana je u nedjelju 7. aprila 2019. na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći. Djevojke su igrale protiv dječaka FK Unis i izgubile rezultatom 14:1. Rezultat je, međutim, u ovom slučaju bio manje bitan.
„Nije uobičajeno da se u fudbalskom meču sastaju ekipe iz različitih kategorija, ali mi kroz projekat „Podsticaj rodnoj jednakosti kroz promociju ženskog fudbala“ imamo cilj srušiti mnogobrojne predrasude koje vladaju kako u našoj lokalnoj zajednici tako i u svijetu, i uspostaviti trajnu saradnju sa menadžentima lokalnih muških klubova i drugim bitnim akterima iz svijeta sporta. Dobra saradnja sa FK Unis od samog početka je neupitna i vidljiva“ istakla je predsjednica Udruženja „Nova žena“ Daliborka Nikolić i dodala da do kraja projekta očekuju veću podršku od drugih aktera, a naročito od škola iz kojih dolaze ove mlade fudbalerke ujedinjene u ideji da fudbal mora da spaja.
U saradnji sa Općinom Vogošća, podrška timu „Nova Žena“ pružena je kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana