Na vrh

Selmir Kovač obišao radove na asfaltiranju dijela ulice Skendera Kulenovića

Danas (14.09.2020.godine) radove na asfaltiranju dijela ulice Skendera Kulenovića obišao je Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, institucije koja i implementira ovaj projekat. Na terenu se sreo i sa predstavnicima općinske Službe za komunalne poslove i dijelom građana ove ulice. Pri tome je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se ovaj projekat privodi kraju nakon svih poteškoća koje je bilo nužno otklanjati u toku same implementacije projekta.

Posebno zadovoljstvo je izrazio kvalitetom saradnje sa Općinom Vogošća na brojnim dosadašnjim projektima, najavljujući spremnost Direkcije za puteve da se sa zajedničkim projektima nastavi i na nekim drugim lokacijama.

Inače, za danas je bilo najavljeno prinudno rušenje bespravno dograđenog objekta koji se nalazi na pješačkoj stazi, ali do toga nije došlo. Naime, vlasnik objekta zamolio je Inspekciju Općine Vogošća da mu se odobri dodatnih sedam dana davši čvrste garancije da će sam u tom roku ukloniti objekat. Njegovom zahtjevu je udovoljeno, a Glavni inspektor Općine Vogošća Sehad Zeković izrazio je zadovoljstvo ovakvim rješenjem.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana