Na vrh

Servisira se travnjak na stadionu “Hakija Mršo”

Ovih dana počelo je servisiranje travnjaka na stadionu „Hakija Mršo“. Ovo servisiranje radi Fudbalski klub „Unis“ kako bi se sačuvao jedan od najljepših fudbalskih travnjaka u Bosni i Hercegovini. Inače servisiranje glavnog terena trebalo bi se raditi na godišnjoj osnovi, ali budući da su za takav zahvat potrebna značajna sredstva FK „Unis“ je posljednje servisiranje uradio prije pet godina.

Ove godine je obezbijeđena finansijska podrška Općine Vogošća i krenulo se u realizaciju ovog projekta. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 16.000,00 KM, a Općina Vogošća će ovaj projekat sufinansirati u iznosu od 11.250,00 KM, a preostala sredstva će Fudbalski klub “UNIS” obezbijediti kroz vlastiti angažman.

Pod servisiranjem se podrazumjeva: čepovanje terena, pročišćavanje terena, izmjena oštečenog dijela terena – busenovanje, nabavka sjemena i dosijavanje, nabavka i posipanje umjetnog gnojiva,nabavka i posipanje kvarcnog pijeska, nabavka i posipanje  prirodnog treseta i završno ravnanje mrežom i četkom.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana