Na vrh

Šest vogošćanskih poljoprivrednika dobilo sadnice malina

Udruženje poljoprivrednika općine Vogošća uspješno je realizovalo projekat “Dodjela sadnica maline sa sistemom za navodnjavanje putem sufinasiranja na području općine Vogošća”. Projekat je obuhvatio dodjelu 8 400 sadnica maline i 7 sistema za navodnjavanje kap po kap, za šest vogošćanskih poljoprivrednika. Za pet korisnika projekta  isporučeno je po 1 200 komada sadnica maline za površinu zemljišta od 1 000 m2, dok je za jednog korisnika projekta isporučeno je 2 400 komada sadnica maline  za površinu zemljišta od 2 000 m2.

Korisnici su dobili za zadatak da izvrše sadnju malina u roku od 7 dana, nakon čega će im biti isporučen i montiran sistem za navodnjavanje, kako bi uzgoj malina bio što uspješniji.

Prema riječima Muhameda Softića, predsjednika Udruženja poljoprivrednika, ovaj projekat izuzetno je važan za općinu i poljoprivredne proizvođače, te će i dalje, nastaviti ulagati u poljoprivredu i pomoću općinskih ali i donatorskih sredstava obezbijeđivati bolje uslove za razvoj poljoprivrede u Vogošći.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana