Na vrh

Sjećanje na Srebrenicu

U organizaciji Udruženja Organizacija šehidskih porodica i porodica poginulih boraca Vogošća održana je tradicionalna manifestacija „Sjećanje na Srebrenicu“. Ovom prilikom manifestacija je organizovana pod nazivom „Stradanja bošnjačkog naroda – Srebrenica 11.07.1995.godina – 11.07.2020.godina“.

Na ovaj način još jednom je odata počast svim nevino stradalim žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici u julu 1995.godine.

U okviru manifestacije „Sjećanje na Srebrenicu“ okupljenima se obratila Kada Balta, predsjednica Udruženja Organizacija šehidskih porodica i porodica poginulih boraca Vogošća i podsjetila na značaj ovakvih manifestacija koje nas čuvaju od zaborava i novih genocida. Nakon toga svoje literarne radove vrlo emotivno su pročitale Amila Grbo, Husejnović Jasmin i Hajrudinović Hana.  Uručujući nagrade za literarne radove Općinski načelnik Edin Smajić je istakao kako je svako sjećanje na Srebrenicu ispunjeno tugom, ali da se, slušajući ove literarne radove mladih ljudi, on osjeća ohrabren i uvjeren da će oni, kada ovako promišljaju uzroke i razmjere genocida sigurno znati sačuvati Bosnu i Hercegovinu od novih tragedija.

Podijeljene su i prigodne hedije za studente koji su diplomirali u prethodnom periodu, a dolaze iz šehidskih porodica.

Manifestacija je okončana polaganjem cvijeća na vogošćanskom Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana