Na vrh

Sportska dvorana “Amel Bečković” u Vogošći uskoro u novom ruhu

Radovi u i oko Sportske dvorane „Amel Bečković“ u Vogošći uveliko su u toku. Početkom jula započelo se sa vanjskim uređenjem – izgradnjom Trga žrtava genocida u Srebrenici i pristupnom saobraćajnicom i parking prostorom za dvoranu a ovih dana završena je i prva faza unutrašnjih radova. Ona se odnosila na rušenje i preuređenje dijela tribina i proširenje sportske plohe kako bi zadovoljila sve potrebne standarde. Uz ovo je izvršeno i izmještanje košarkaških i odbojkaških konstrukcija i po riječima direktora JU KSC Vogošća, Kenana Alikadića, sve je spremno za brušenje, lakiranje i novo iscrtavanje parketa koje će početi u ovoj sedmici.
Tok radova obišao je i Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima koji nije krio zadovoljstvo onim što je urađeno do sada, ističući da se ovom rekonstrukcijom rješavaju neki problemi koji postoje od otvaranja dvorane. „Ovaj tip izgradnje dvorane nije odgovarajući jer se nije vodilo računa o temperaturnoj razlici koja doseže i do 70 stepeni od minusa ka plusu i zbog toga imamo situaciju da krov dvorane prokišnjava od njenog otvaranja. Samo za sanaciju krova kojim ćemo riješiti taj problem potrebno je oko 400.000 KM. U ovom trenutku za rekonstrukciju dvorane i vanjsko uređenje sa Trgom žrtava genocida u Srebrenici potrebna su finansijska sredstva u iznosu od oko 1.500.000 KM. Uposlenici JU KSC Vogošća su vrlo aktivno i intezivno radili a tokom sedmice će započeti i radovi na sanaciji parketa koji već godinama nije saniran. Nakon toga će biti postavljena i već nabavljena oprema i razglas. Nadam se da ćemo prije kraja septembra imati završene radove da bi se trenažni i takmičarski proces vogošćanskih sportskih kolektiva mogao odvijati kako treba.“ Istakao je načelnik Smajić.
U razgovoru sa direktorom Alikadićem pohvalio je napore i aktivnosti novoimenovanog menadžmenta ove javne ustanove a naročito ulaganja u objekte i opremu. Direktor JU KSC Vogošća Kenan Alikadić istakao je zahvalnost osnivaču i Općinskom načelniku na nesebičnoj podršci u realizaciji ovih projekata, kao i resornim ministrima u Vladi Kantona Sarajevo Mirvadu Kuriću i Senadu Hasanspahiću koji su dali nesebičnu pomoć.
„Puno posla i puno finansijskih zahtjeva ali na kraju kao rezultat dobijamo novi kvalitet, dobijamo stvari koje su ljepše i bolje organizovane. Ja se nadam da će to u narednoj sezoni biti pozitivan doprinos i našim sportskim klubovima, našim sugrađanima koji rekreativno koriste ovaj prostor ali i da će ambijent svjetskih, evropskih, balkanskih i svih drugih manifestacija koje se odvijaju u našoj dvorani biti mnogo ljepši i da će slika koja ide iz Vogošće biti mnogo ljepša u skladu s tim.“ rekao je na kraju posjete načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana