Na vrh

Sretan Prvi maj, praznik rada!

Općinski načelnik Edin Smajić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Tarik Curić uputili su čestitku povodom Prvog maja, međunarodnog praznika rada sljedeće sadržine:

Svim radnicima i radnicima Vogošće, ali i širom Bosne i Hercegovine čestitamo Prvi maj, međunarodni praznik rada svjesni činjenice da ga dočekujemo u situaciji koja je jedna od najtežih za sve. Korona ne ugrožava samo naše zdravlje nego i našu ekonomiju i radna mjesta. I oni koji imaju sreću da rade svakodnevno se izlažu dodatnom riziku na svojim radnim mjestima. Općina Vogošća je u posljednjih nekoliko godina bilježila ozbiljan rast broja zaposlenih i smanjenja broja nezaposlenih. U 2018.godini sišli smo ispod 5000 registrovanih nezaposlenih osoba u Vogošći, a prošle godine smo se po prvi put primakli magičnoj cifri od 10000 zaposlenih. Da se nije desila pandemija siguran sam da bismo tu cifru i dostigli u toku 2020.godine.
Sada smo u situaciji da moramo učiniti sve kako bismo usporili trend gubitka radnih mjesta i u konačnici ga i zaustavili. Općina Vogošća je neke mjere u tom pravcu već donijela, a uskoro ćemo donijeti i nove. Ovo je vrijeme iskušenja za sve i želimo da ovu čestitku shvatite kao poziv da odgovorimo izazovu koji je pred nama, kao poziv na mobilizaciju u borbi protiv ekonomskih posljedica pandemije.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana