Na vrh

ŠTA JE SAMOIZOLACIJA?

Virus korona nije najsmrtonosniji virus koji je pogodio čovječanstvo, ali teško je sjetiti se događaja, a da nije rat, koji je čitavim državama i kontinentima tako radikalno promijenio svakodnevnicu i poremetio ustaljenu životnu rutinu.
Jedna od neplaniranih okolnosti koju koronavirus nameće jeste i potencijalna SAMOIZOLACIJA. Šta ona podrazumijeva i kako je preživjeti?
Ako ste se vratili ste iz inostranstva a naročito iz Italije, Kine, Irana ili drugog žarišta virusa korona možda niste zaraženi, ali vam je preventivno preporučena samoizolacija. Prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, OSTAĆETE U SVOJOJ KUĆI NAREDNIH 14 DANA I IZBJEGAVAJTE BLISKI KONTAKT SA DRUGIM LJUDIMA. Nećete ići na posao, fakultet ili u školu. Samoizolacija vam je određena zbog sumnje na COVID-19 i koliko god se dobro osjećali, jednostavno rečeno – NE MRDAJTE NIGDJE.
Nije obavezno da ostale ukućane pošaljete van kuće ali je preporučljivo da tokom samoizolacije boravite u različitim prostorijama koje su odvojene zatvorenim vratima. Posjete iz spoljnog svijeta apsolutno su zabranjene.
Dobro je da soba u kojoj ste se samoizolovali bude dobro provjetrena i ima prozor koji može da se otvori. Redovno provjetravajte sobu i svaki dan prostorije u kojima boravite čistite sredstvom za čišćenje koje po mogućnosti sadrži dezinfijens. Cijeli članak možete pogledati na linku https://www.rtvvogosca.ba/sta-je-samoizolacija/?fbclid=IwAR0lR35Cv605Ih-TI0YxaPjn0LDlf9kVjxSBfgjbnfYdB2b8L5pdBQX7Je0

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana