Na vrh

Štab Civilne zaštite na vanrednoj sjednici analizirao trenutno stanje sa Covid – 19

Juče (23.11.2020. godine) odžana je 25. vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Vogošća, na kojoj su razmatrana informacja o poduzetim aktivnostima Općinskog štaba civilne zaštite općine Vogošća u toku pandemije COVID – 19 sa osvrtom na opremanje Službe prve medicinske pomoći, organizovane u OJ Dom zdravlja Vogošća.

Pored ove informacije koju je pripremila Služba civilne zaštite, od strane člana štaba iz Doma zdravlja, dostavljem je izvještaj o radu OJ Dom zdravlja Vogošća, kao i Covid ambulante Semizovac.

U izvještaju je obrađeno trenutno stanje sa Covid – 19, na području općine Vogošća, brojem zaraženih, brojem lica u izolaciji, ljudskim kapacitetima sa kojima raspolaže Dom zdravlja, kao i problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

Na sjedinici je zaključeno da je Općinski štab civilne zaštite sa svojim poduzetim aktivnostima i angažmanom učinio značajan napor da se prije svega spriječi širenje virusa, a zatim da se pomogne rad Doma zdravlja i uposlenih, sve u cilju pružanja pune usluge našim sugrađanima uz maksimalnu zaštitu zdravstvenih radnika.

U tom smislu, a prema iskazanim potrebama Službe prve medicinske pomoći vršena je nabavka i isporuka neophodne opreme i sredstava kao što su zaštitne maske, zaštitne rukavice, zaštitni mantili, zaštitni kombinezoni, zaštitne kape, zaštitne naočale, zaštitna obuća,  dezinfekcijski tunel, dezinfekciona sredstva.    

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana