Na vrh

STANOVE U VOGOŠĆANSKOM NASELJU ROSULJE DOBILO 62 PRIPADNIKA BORAČKE POPULACIJE

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodijelilo je 62 stana pripadnicima boračke populacije u novoizgrađenom objektu B1-A u vogošćanskom naselju Rosulje.

Pravo na dodjelu stanova  u vlasništvo ostvarili su: troje djece šehida-poginulih boraca bez oba roditelja, sedam stopostotnih ratnih vojnih invalida, te 10 roditelja i 35 supruga šehida-poginulih boraca. Još sedam stanova je dodijeljeno na doživotno korištenje.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Hajrudin Grabovica je danas posjetio ovo naselje i uručio ključeve prvim stanarima novoizgrađenog objekta, zajedno sa saradnicima, kao i općinskim načelnikom Edinom Smajićem i direktorom  Fonda za izgradnju stanova, porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe Mirzom Emirhafizovićem. 

Načelnik Smajić je, ovom prilikom, poželio dobrodošlicu novim stanarima, te najavio skoro uređenje prostora oko novog objekta.  Bit će upotpunjeno novim dječijim igralištem, a uskoro bi se na ovom lokalitetu trebala graditi i osnovna škola, jer Vogošća bilježi sve veći broj stanovnika.

Za kupovinu ovih stanova od Fonda, Ministarstvo za boračka pitanja KS  je i ove godine osiguralo sredstva od oko 3.600.000 KM za realizaciju ovog prava boračke populacije Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana