Na vrh

Sve masovnija Škola skijanja

Od 6.1.2020.godinu na Malom polju na Igmanu svakodnevno svoje prve skijaške korake uče polaznici Škole skijanja koju organizuje JU KSC Vogošća. Polaznike ove škole 9.01.2020.godine posjetili su Općinski načelnik Edin Smajić i direktor JU KSC Vogošća Kenan Alikadić.

Općina Vogošća je obezbijedila i prigodne poklone za sve mališane koji pohađaju ovu školu, a sufinansirala je ovaj projekat sa po 40,00 KM po svakom polazniku iz Vogošće.

Govoreći o značaju ovog projekta načelnik Smajić je istakao kako je to prilika da mališani iz Vogošće nauče kako da koriste blagodeti stanovanja u podnožju olimpijskih planina, te kako je u pitanju dogogodišnji projekat kojim se omogućuje da brojne generacije steknu neophodne vještine kako bi mogli da se, barem rekreativno, bave skijanjem. Za one sa takmičarskim ambicijama najavio je da je u proceduri formiranje skijaškog kluba u Vogošći.

Direktor JU KSC Vogošća Kenan Alikadić zahvalio je Općini Vogošća na podršci i izrazio zadovoljstvo činjenicom da ova prva grupa ima idealne vremenske uslove i da sve protiče u skladu sa planiranim aktivnostima. Posebno je naglasio činjenicu da se broj polaznika u odnosu na prethodnu godinu skoro udvostručio i da, prema svim pokazateljima, do kraja Škole skijanja mogu očekivati ukupan broj od oko 100 polaznika.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana