Na vrh

SVEČANO DODIJELJENA IT OPREMA MJESNIM ZAJEDNICAMA

Danas je u prostorijama Općine Vogošća svečano dodijeljena IT oprema mjesnim zajednicama u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg zajedno finansiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

U prvoj fazi ovog projekta Općina Vogošća je kandidirala pet mjesnih zajednica (Semizovac, Svrake, Hotonj, Vogošća i Blagovac), te je nakon toga realizirano opremanje pomenutih mjesnih zajednica sa IT opremom, kao i multifunkcionalno opremanje Društvenog centra Blagovac.

Kompleti IT opreme sadrže kompjutere sa perifernom opremom, multifunkcionalnim uređajima, te tablete kao mobilnu tehničku podršku.

Vrijednost opreme iznosi 35.431,41 KM, od čega  je Općina Vogošća obezbijedila 5.148,15 KM.

U okviru opremanja DC Blagovac izvršena je sanacija, adaptacija i opremanje. Izvršeni su farbarsko-molerajski radovi, uvedene gasne instalacije, pušten plin, te obezbijeđen kancelarijski namještaj.

Pored pomenutih radova, za društveni centar je obezbijeđen isti set IT opreme koji, pored navedenog kompleta, uključuje i projektor sa platnom i nosačem za potrebe DC Blagovac, odnosno za buduće aktivnosti Centra.

Današnjoj primopredaji prisustvovali su Đejna Sarač, rukovodilac Stručne službe za poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove, kao i koordinator projekta Enin Bajramović, predstavnici mjesnih zajednica na koje se projekat odnosi, te Jasmina Islambegović, terenska službenica na projektu “Jačanje uloge MZ u BiH”.

Predstavnica UNDP-a Jasmina Islambegović se ovom prilikom zahvalila na dosadašnjoj saradnji, te je istakla da se nada da će nova oprema pomoći u radu sa građanima.

U narednim fazama projekta planirana je edukacija savjeta MZ na pripremi i vođenju procesa  realizacije infrastrukturnih i drugih projekata.

Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.

Projekt će podržati osnaživanje mjesnih zajednica i poboljšanje kvaliteta života građana općine Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana