Na vrh

SVEČANO OBILJEŽEN 24. JUNI DAN OPĆINE VOGOŠĆA

U povodu 24. juna Dana općine Vogošća, predstavnici Općine, političkih partija i boračkih udruženja su na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Vogošće, spomen obilježju Civilnim žrtvama rata općine Vogošća i spomen obilježju ubijenim Logorašima općine Vogošća položili cvijeće te učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća prisustvovao je veliki broj zvanica i gostiju iz političkog, javnog i kulturnog života Vogošće i Kantona Sarajevo. Prisutnima se obratili Općinski načelnik Edin Smajić i predsjedavajući Općinskog vijeća Tarik Curić, govoreci o projektima koji su doprinijeli stvaranju novog imidža općine. Sve je više onih koji u Vogošću dolaze jer su je prepoznali kao mjesto ugodnog i sigurnog življenja.

Na kraju Svečane sjednice uručena su Općinska priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos za razvoj naše općine. „Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća“ dodijeljen je Zdenki Boričić-Jagar – posthumno i Ibri Kahrimanu – posthumno. „Plaketa Humanista godine Općine Vogošća“ dodijeljena je Selimu Kurtaliću – posthumno.

„Zahvalnice Općine Vogošća“ dobili su: Anida Malagić, Gimnastički klub „Hana“, Selmo Lakota, Musid Hasović, Zaim Šejto, Nesiba Raščić, Građevinski odbor za rekonstrukciju džamije u Semizovcu, Ramiz Hadrović, Rade Trbojević, Mirza Dervišević, Građevinski odbor za izgradnju džamije u ulici Ahmeda Rizve i mr.sci. Almira Zulić – Burek.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana