Na vrh

Svečano obilježen Dan državnosti u Vogošći

Općina Vogošća je svečano obilježila 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine polaganjem cvijeća na spomen obilježja u centralnom dijelu Vogošće. Cvijeće su položile delegacije Općine Vogošća i boračkih udruženja sa područja Vogošće. Ovo obilježavanje organizovano je u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama.

Govoreći okupljenima Općinski načelnik Edin Smajić je napomenuo da su zastave visoko istaknute, da se bosanskohercegovačke patriote okupljaju širom zemlje i obilježavaju praznik, ali da ima i onih koji ne vole Bosnu i Hercegovinu, a dobre žive od Bosne i Hercegovine pa su čak i u prilici da upravljaju procesima u njoj. Istakao je da se protiv takvih može boriti jedino ustrajnim radom i ispunjavanjem svakodnevnih zadataka kako bi Bosnu i Hercegovinu učinili još boljom.

Nešto kasnije, a u organizaciji Udruženja antifašista i boraca narodno – oslobodilačkog rata 1941-1945 Vogošća istim povodom održana je i manifestacija pored spomenika i spomen kosturnice Džindino brdo.

Obilježavanju je pristvovao dozvoljeni broj delegacija, predstavnika Udruženja antifašista i boraca narodno – oslobodilačkog rata 1941-1945 iz Vogošće i drugih općina Kantona Sarajevo, te predstavnici i gosti iz političkog i javnog života.

Uoči Dana državnosti u JU KSC Vogošća upriličena je tribina na temu „U susret Danu državnosti“ gdje je predavač bio profesor historije i geografije Hajrudin Mešić, a svečanosti upriličene povodom ovog praznika okončane su tradicionalnim turnirom u odbojci.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana