Na vrh

Svečano obilježena 24 godišnjica Bitke za Orlić i Dan MZ Kobilja Glava

Povodom Dana MZ Kobilja Glava i godišnjice bitke za Orlić, upriličene su brojne manifestacije na području ove mjesne zajednice. Predstavnici vlasti Općine Vogošća, boračka udruženja i političke partije koje participiraju u Općinskom vijeću, proučili su Fatihu i položili cvijeće šehidima i poginulim borcima. Centralna manifestacija se održala na platou ispred spomen obilježja Šehidski nišan na Kobiljog Glavi. Bitka za Orlić jedna je od najvećih i najvažnijih pobjeda koju su izvojevali vogošćanski borci, sa saborcima iz Velešića i Pofalića, u odbrani slobodih vogošćanskih teritorija kao i Sarajeva.
U protokolarnom dijelu prisutnima su se obartili ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, učesnik bitke Salem Numanović i Općinski načelnik Edin Smajić evocirajući uspomene na pomenutu bitku i sva dešavanja koja su se dogodila u proteklom period.
Na centralnoj manifestaciji učenici OŠ „Zajko Delić“ su izveli prigodan kulturno-zabavni program. Organizator današnje manifestacije je Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ u saradnji sa Općinom Vogošća. Dan Mjesne zajednice Kobilja Glava, obilježen je i održavanjem krosa za učenike od petog do osmog razreda. Pobjednicima krosa su uručene medalje i novčane nagrade.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana