Na vrh

Svečano otovoreno rekonstruisano školsko dvorište OŠ “Mirsad Prnjavorac”

U povodu Dana Osnovne škole “Mirsad Prnjavorac” svečano je otvoreno rekonstruisano i uređeno školsko dvorište. Igralište je obogaćeno sadržajima za igru i sportske aktivnosti. Otvaranju je prisustvovao i Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima. Rekonstruisano dvorište su zvanično otvorili i u upotrebu predali direktorica OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Sabiha Salčin i načelnik Edin Smajić.

Govoreći na otvaranju načelnik Smajić je istakao kako je ovo najbolji poklon školi za njen šezdeset i osmi rođendan. Takođe je podsjetio i na sve kapitalne projekte koje je ova škola realiziovala u posljednjih nekoliko godina.

Direktorica Salčin se osvrnula na činjenicu da je ovo jedina škola u Vogošći koja broji preko hiljadu učenika i da je ovo dvorište, sa pratećim sportskim sadržajima, potrebno u nastavnom procesu, ali je i svojevrsno ogledalo same škole. Iako je dvorište školsko i namijenjeno prvenstveno učenicima u terminima kada ga ne koriste učenici moći će ga koristiti i građani, ali uz prethodni dogovor sa školom kako bi se izbjeglo da se ne znaju odgovorni za eventualna oštećenja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana