Na vrh

Svečano otvoren osmi Sajam privrede i poljoprivrede “Vogošća 2016”

Danas su Općinski načelnik Edin Smajić, predsjednik Uduženja privrednika „Mreža“ Samir Šarić i predsjednik Udruženja poljoprivrednika Vogošća Muhamed Softić svečano otvorili osmi po redu Sajam privrede i poljoprivrede „Vogošća 2016“.
Riječ je o Sajamu izložbeno-prodajnog karaktera koji će od 03.6. do 05.6. Ovogodišnji Sajam okuplja 19 privrednih subjekata sa područja općine Vogošća. Posjetiocima će biti predstavljeni proizvodi renomiranih privrednika i poljoprivrednika kao što su: Medimpex, Farmaci & Bio, Eco medico, Biona, Biofarm, Zand, Džajić komerc, Klas, Fondacija Sulejmanija, Rodeo, No exit, Udruženje privrednika Vogošća, Udruženje poljoprivrednika Vogošća, IK Libris, BM Logistic, Exon, MB promet, SWORD security, Index Penny Plus, Mak Zara, Bosnet, pekara MBA, Eko Pak i domaći proizvođači organske hrane. Radi se o privrednim subjektima koji se bave proizvodnjim zdrave hrane, preradom bilja i proizvodnjom biljnih preparata, prodajom prehrambenih proizvoda domaćih brendova, prodajom kozmetike, proizvodnjom i preradom meda idr.
Prema riječima načelnika Smajića “Cilj Sajma je razviti svijest poljoprivrednih proizvođača za prezentaciju svojih proizvoda kao i prezentaciju vogošćanske poljoprivredne proizvodnje. Zatim promovisati poljoprivredu kao način mogućnosti zapošljavanja i razvijanje svijesti građana za kupovinom i potrošnjom domaćih proizvoda”.
Lokacija održavanja Sajma je glavna ulica u Vogošći koja se nalazi ispred Upravne zgrade KSC-a gdje je smještena Centralna scena kao i Trg branilaca Vogošće.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana