Na vrh

Svečano otvoreno novo dječije igralište u Jošaničkoj ulici

Danas je Općinski načelnik Edin Smajić svečano otvorio novo dječije igralište u Jošaničkoj ulici, u parku u neposrednoj blizini stadiona “Hakija Mršo”. Svečanost je održana uz prisustvo građana ovog dijela Vogošće a najmlađi stanovnici nisu krili radost onim što je urađeno.
Ovu lokaciju djeca iz okolnih zgrada već godinama koriste kao igralište za mali fudbal a u ovoj godini Općina Vogošća bila je u prilici da iz sredstava za izgradnju novih dječijih igrališta obuhvati i ovaj lokalitet za uređenje. Osim uređenja terena za mali fudbal, napravljeni su tereni za stoni tenis, odbojku i badmington. Ukupna vrijednost radova iznosila je oko 6.500 KM a izvođaču, firmi „SELA“ d.o.o. iz Sarajeva nesebičnu pomoć davali su i stanari ovog područja.
„Skromna su to sredstva, ali uz sve ono što rade naši sugrađani koji ovdje žive, uređenje ovog prostora i čišćenje, to je bilo dovoljno da se uradi ovo igralište. Ovo je početak korištenja ovog lokaliteta. Mi ćemo ga uredno održavati, zajedno sa našim sugrađanima, koji su već pokazali da još uvijek ima ljudi koji vrednuju nešto što je zajedničko i koji vrednuju igru djece na otvorenom prostoru. Nadam se da će ova djeca kako već godinama koriste ovu lokaciju, nastaviti to činiti i sad u ovom novom ambijentu i da ćemo svi zajedno čuvati ovo što imamo.“ Istakao je načelnik Smajić.
Najradosniji su svakako bili najmlađi iz ovog dijela Vogošće ali i šire, koji svoje slobodno vrijeme u danima raspusta provode upravo na igralištu. Osim toga postavljene su klupe i posađena živa ograda kako bi i stariji stanovnici imali mjesto za odmor.
Ovo je jedno od tri nova dječija igrališta koje je u općini Vogošća u ovoj godini izgradila firma „SELA“ d.o.o. Sarajevo. Za njihovu izgradnju i za rekonstrukciju 11 postojećih dječijih igrališta ukupno je izdvojeno oko 66.000 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana